Ekonomi

Çolakoğlu Metalurji SAP S/4HANA Projesi Devreye Aldı

Türkiye yassı çelik üreticisi Yönetim Kurulu Başkanı Çolakoğlu Metalurji, dijital dönüşüm projeleri kapsamında yürüttüğü SAP S/4HANA projesini tamamlayarak hayata geçirdi. Proje ile tüm iş süreçlerinin iç ve dış sistemlerle entegre bir şekilde, tam zamanlı iletişim ve uyum ile yürütülmesi sağlanacaktır.

Türkiye çelik sektörünün lider şirketlerinden biri olan Çolakoğlu Metalurji, iş süreçlerini esnek ve hızlı bir biçime dönüştürmek, şirket içinde ve dışında tam entegre ve standart bir yapıya kavuşmak için dijital dönüşüm yol haritasını yürütüyor.  SAP S/4HANA projesini başarıyla tamamladı  tamamlanmış ve devreye alınmıştır.

SAP S4/HANA projesi ile teknolojiyi üretim tesislerine, stratejisine ve şirket kültürüne dahil ederek tüm iş süreçlerini daha hızlı yöneten Çolakoğlu Metalurji, geleceğin genç mimarlarının yer aldığı projeyi yaklaşık 2 yıllık bir çalışma ile tamamladı. Tüm süreçlerin dijital yönetimin geleceğine hazır hale getirilmesi amacıyla Çözümevi & PWC firmalarının danışmanlığında yürütülen projenin sistem konseyi Greenfield yaklaşımıyla gerçekleştirildi.

Esnek, hızlı, doğru ve sadeleştirilmiş iş süreçleri mimari yapısı ile gerçekleştirilen ve şirket için büyük değer taşıyan SAP S/4HANA projesinin tüm iç ve dış sistemlere entegrasyonu sağlanmıştır. Bunun gibi; satış, tedarik zinciri, üretim/üretim planlama (PSI), finansal uygulamalar, doküman yönetimi, lojistik-depo ve otomasyon tabanlı OTS entegrasyonları, e-uygulamalar, online uygulamalar, İnsan Kaynakları ve İSG uygulamaları tek merkezden entegre edildi.

Proje hakkında yorum yapmak Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbelersöz konusu:

“Rekabetin yoğun olduğu ve dünyanın çok hızlı değiştiği günümüz dünyasında çelik bölümündeki lider rolümüzü sürdürmek için kendimizi sürekli yeniliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu yıl, dijital dönüşüm projemizin en kıymetli adımlarından birini tamamladık. Kurumsal dijital dönüşümümüzle büyük bir değişim yaratırken güvenlik ve sürdürülebilirlik konularına da odaklandık. Böylece kurumsal iş süreçlerimizde yapay zeka destekli dijitalleşme ve güvenlik teknolojilerinden maksimum düzeyde yararlanarak daha güvenli, sürdürülebilir ve yeni bir modele geçtik. Bu sayede daha karlı ve verimli bir geleceğe olduğu kadar daha sürdürülebilir bir geleceğe de katkı sağlamış olacağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu